Even voorstellen


Maamke Hoogendoorn is 27 jaar en geboren en getogen in Nieuwegein. ‘Proud citizen’ van Nieuwegein zoals Maamke het zelf beschrijft. Ze woont inmiddels in Amersfoort, maar is nog veel in Nieuwegein te vinden dankzij haar baan bij DE KOM als musicaldocent. Daarnaast heeft Maamke de HBO-opleiding ‘cabaret’ afgerond aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Welkom in ‘Geina, de buurtsoap’ 

Toen Maamke nog in Nieuwegein woonde volgde ze toneellessen in DE KOM. Via haar toenmalige docenten is Maamke in contact gekomen met Jorunn Labordus, de bedenker van de serie, en uitgenodigd voor de castingdag. Na een succesvolle casting kreeg Maamke te horen dat ze de rol van ‘Bobbie’ mag vervullen in de soap. Bobbie is de stadsgids van Nieuwegein. Een super enthousiaste en soms vreemde meid, maar een echte Nieuwegeiner die de mensen met veel trots en passie alle straten en bijzondere plekken van Nieuwegein laat zien. ‘Ik vind het een hele fijne rol om te spelen. Het script is zo goed geschreven en alle informatie over Nieuwegein is er mooi in verwerkt. Dat vind ik heel leuk en daar geniet ik echt van.’ Aldus Maamke. 

 

Op de set van ‘Geina’ 

Maamke ziet de opnames en het hele buurtsoapproject als een positieve ervaring. Sinds haar afstuderen is ze vooral op een andere manier actief geweest binnen het vakgebied. Veel lesgeven, maar zelf weinig spelen. Ondanks dat het lesgeven goed bevalt, was Maamke gedreven om weer te spelen en merkte ze hoe ontzettend leuk het is om zelf te spelen en met andere mensen samen te werken. ‘Ruut, de regisseur, doet het ook zo leuk!’ 

 

Een kijkje in de toekomst 

‘Ik vind het leuk om ervaring op te doen bij films en series. Ik heb vooral veel theaterdingen gedaan dus een echte filmset is dan ook even wennen en nieuw. Persoonlijk vind ik het leuk om die ervaring mee te nemen en op die manier een stukje verder te komen met spelen. Dat wil ik het liefste.  

Het is heel moeilijk om aan de bak te komen als acteur dus is het superleuk om op deze manier weer even bezig te zijn, plezier te maken en een stapje vooruit te kunnen in die wereld.’ 

Naast Maamke zien we nog iemand verschijnen in de serie bij de première. Haar vriend Nick speelt de rol van Henry en heeft al meerdere jaren aan ervaring met acteren en theater.  

We zien ze snel schitteren op het doek in ‘Geina, de buurtsoap’